12 Aug Miso Gemarineerde Portobello Paddenstoel
2 portobello paddenstoelen, stengels en donkere plekken verwijderd
1 eetlepel witte miso pasta
sap en rasp van ½ citroen
vers gemalen zwarte peper
grof zeezout
verse koriander
Mix de miso pasta, citroensap en 1 eetlepel water in een pan op middelhoog vuur tot het
een mooi mengsel geworden is en begint te sudderen • Wrijf het mengel gelijkmatig over beide kanten van de portobello ‘s en stop ze daarna in een boterhammenzakje met sluiting • Leg de portobellos ‘s voor minimaal een uur in de ijskast, je kan ze ook de hele nacht laten marineren • Veeg de overtollige marinade met keukenpapier van de portobello’ s af en grill ze in een grillpan (op bovenzijde), totdat ze bruin, droog en gaar zijn• Leg de portobello ‘s op een snijblank en laat vijf minuten rusten • Gebruik een zeer scherp mes en snijd de portobellos ‘s in hele dunne plakjes • Leg de plakjes op een bord, 1 portobello per bord • Besprenkel met olijfolie, citroenrasp, koriander, zwarte peper en grof zeezout
Welke wijn drink je bij Japanse miso? | Halfes | kleine flessen wijn
Posted at 21:27h, 16 December[…] paddenstoelen en miso gaan wonderbaarlijk goed samen. Daarnaast doet miso het heel goed bij – hoe kan het ook anders […]