10 Jan Gerookte Puntpaprika & Pastinaaksoep (vegan)
Wat een feest, soep maken op mijn nieuwe gaspitten van PITT Cooking. Eerlijk gezegd is koken op deze prachtige branders (rechtstreeks geïntegreerd in het aanrechtblad) altijd een feest, van een simpel eitje op de kleine brander, een eenpansgerecht op de medium brander en heerlijke stoof en/of wokgerechten op de sudder/wokbrander. Heel blij ben ik met deze aanwinst in de nieuwe keuken & studio van Fooddeco. Binnenkort volgt een uitgebreide review, ondertussen kan je misschien dit heerlijke, makkelijke soepje maken bomvol groente!
INGREDIENTS
6 rode puntpaprika’s, doormidden gesneden
3 pastinaak, geschild en in blokjes gesneden
2 rode uien, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geraspt
2 el tomatenpuree
2 el gerookt paprikapoeder
2 groente bouillonblokjes
1 liter water
250 ml soja room
peper en zout, naar smaak
toppings: limoenrasp, koriander, pastinaakchips en chilivlokken
METHOD
Rooster de puntpaprika’s in de oven – op de grillstand /met de bolle kant naar boven – totdat de buitenkant zwart wordt en de binnenkant van de paprika nog zacht is (ongeveer 20 minuten). Leg de geroosterde paprika’s op een bord en dek af met plastic folie. Laat afkoelen.
Bak ondertussen de rode ui, knoflook en pastinaak totdat deze zacht zijn. Ongeveer 15 minuten, voeg de paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak even mee. Haal de (zwarte) schil van de geroosterde paprika’s en voeg deze toe aan de ui en pastinaak. Roer even door en voeg de bouillonblokjes en het water toe. Breng aan de kook en laat ±10 minuten zachtjes pruttellen. Controleer of de pastinaak gaar is. Pureer de soep helemaal glad, voeg de sojaroom toe en breng op smaak met peper en zout.
No Comments