23 Oct Risotto met Morieltjes
Voor 4 personen
100 g gedroogde morieljes
40 g boter
2 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook, fijngehakt
1 ui, fijngehakt
ongeveer 1,5 liter groentebouillon
350 g risottorijst (arborio of carnaroli)
200 ml droge witte wijn
stukje zomertruffel, in dunne plakjes
40 g parmezaan, vers geraspt
zout en peper
Doe de morieljes in een kom met zoveel water dat ze onderstaan, en week ze 20 minuten. Laat ze uitlekken en knijp ze uit. Smelt de boter met de olie in een pan en bak de knoflook, ui 5 minuten op een laag vuur; roer af en toe. Voeg de morieljes plus peper en zout naar smaak toe en houd alles 5 minuten afgedekt op het vuur. Breng intussen de bouillon aan de kook. Doe de peterselie en de rijst bij de ui en knoflook in de pan en roer tot alle korrels met vet bedekt zijn. Giet er de wijn bij en laat hem verdampen. Doe er een soeplepel bouillon bij en roer tot die is opgenomen. Ga op die manier soeplepel voor soeplepel door tot de rijst beetgaar is. Dat duurt 18-20 minuten. Bestrooi met de parmezaan en vervolgens de plakjes truffel en dien op.
No Comments