25 Oct Veggie curry met green soy bean noodles
Curry is eigenlijk altijd goed en je hebt ze in vele soorten en smaken. Curry pasta uit een potje is lekker makkelijk, (meestal) lekker en snel! Maar het is ook leuk om de curry pasta eens zelf te maken. Een goede tip hierbij is het gebruik van geroosterde kruiden. Je roostert de kruiden in een droge koekenpan totdat de kruiden heerlijk beginnen te ruiken en wat donkerder worden. Het gebruik van venkelzaad geeft een extra twist aan deze curry.
Noodles zijn van origine een ‘deegwaar’ maar in dit geval zijn de noodles geen deegwaar maar gemaakt van sojabonen. Daardoor zijn deze noodles een bron van proteïne – je kan de curry nog aanvullen met bijvoorbeeld kip maar deze noodles zitten bomvol eiwitten en is daardoor ook een mooie vleesvervanger.
De soy bean noodles van Go-Tan zijn gluten vrij, lactose vrij en zijn een bron van proteïne. Samen met een flinke portie groente is dit dus de ideale, gezonde #meatlessmonday hap.
NODIG
80 gram Go-Tan Green soy bean noodles
200 ml. kokosmelk
100 ml. water
250 gram groente (broccoli, boontjes, rode ui)
Toppings: limoen, koriander, chili vlokken, gebakken uitjes, soja boontjes, sesamzaad, sambal
Voor de curry pasta:
1/2 rode chili peper
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 cm verse gember
1 eetlepel geroosterd venkel zaad
1 eetlepel geroosterd komijn zaad
1 eetlepel geroosterd koriander zaad
1/2 eetlepel kurkuma
1/2 eetlepel tamarinda pasta
3 eetlepels zonnenbloemolie
BEREIDEN
Meng alle ingrediënten voor de curry pasta in een keukenmachine.
Warm deze curry pasta op in een saus pannetje, als de pasta begint te borrelen en je ruikt alle heerlijke geuren voeg je de kokosmelk, limoenblad en het water toe.
Breng aan de kook en laat op laag vuur pruttellen.
Kook ondertussen de noodles volgens de verpakking. Voeg de groente toe aan de curry en laat deze koken totdat alle groentes beetgaar zijn . Verdeel de noodles over twee kommen, voeg de curry toe en verdeel er verschillende toppings – naar smaak – aan toe.
No Comments